Monday, 13 July 2009

home sweet home..



wah..
terubat rindu bile dapat jumpe ko..
lame kite x jumpe kan..
bukannye x sudi..
just mase je yg mencemburui kite..
ko cam still cool macam dulu..
makin berseri2 wajah..
makin lawa laa..
x tipoo nih..
betol2..
=)..
hihi..

but tu sume yg bermain dlm fikiran aku je,,
bile first jejakkan kaki kat samura..
=)...
woke up early dat day..
sebb bertolak dr JB pagi maa...
sardin drive..
muat 8 orang naik..

mmg macho la MPV sardin..
masuk dorm, jumpe cg2,

(dengan brother apiz,,, warden kami..=) )

(cg noraini panot n KAMI.... hihi..)

jumpe mak long pon=)..
pergi naik ke Melaka pulak, ikutkan je bebudak nih..
=)main bowling n makan katenyer..
hihi..aku fikir,, perlu ke sampai melaka..
haha..tapi 1/2 jam je so cam ok gak la..
alhamdulillah..

skit je lg nak strike,,,durh...=P




tapi lepas semua2 tu,
aku teringat balik ape yg pachy postkan lepas die pergi samura,
n i felt xzly the same cam mane die rase...
(mintak izin kamu yer copy ape yg ko tulis ci..=))

.8.) well....coming back to samura make me realize...bukn tmpt tu yg sye rindu..bukn skolah dan bgunnnye..bukn pdgnye...bukn jatek yg sye rindu....actually, sye cme nak blik kenangan bsama rakan2 dahulu. dormates, classmates, in fact, my whole batch...i miss those little childish fights we used to had..the gossips we used to share..the ghosts we used to be scared of...dan skarang...samura ttp samura...cme warganya suda berubah...n frankly speaking..i felt awkward..i dun feel the sense of belonging anymore...stepping to my old dorm was no different...detached...i miss u guys in school uniforms..i miss mak tem..slalu mrh2 kte dulu..i miss the old times...adeyh...sentimental lak...=)..well time is one of those few things that can't be retrieved back, ever....

aku pon terasa macam tu,,
tapi afterall, life kene diteruskan,
ciptaan allah itu akan sentiasa ada perubahan dengan izinNya,,
aku tetap berharap yg hati nih akan selalu menghargai apa yg aku rasai dan alami dekat sana..
smiles2 dari cg2, bualan dengan mak long dewan makan, even dengan abang yusri pembantu mkmal pon buat aku sangat gembire..
sangat2 gembire..terima kasih abah sebb make me choose this school leps PMR dulu..
kalau ikotkan hati, mmg x nak aku pindah,
"ala bah, skola mane2 pon same, yg nak belajar tu kite, bukan nyer sekolah..."
bile aku fikir2 balik, punye lerr kureng akhlak aku cakap ngn abah time tu..
betol cakap abah tu..
mintak maaf ngn abah dah=)..
starting from there baru aku macam mule mahu mencari siape diri ini sebenarnye,,
kehidupan itu x selalunye indah,
dan macam2 lagi norma2 yg surely x kan dapat klu aku x tinggal di asrama..tolong ya Allah, jadikkan aku hambamu yg bersyukur..
amin....
ok dah, maybe tulis lagi nnti kemudian..
moga hari2 akan datang menjadikkn kite manusia yg lebih baik..
=).
nsihat utk diri saya disini,,
jgn tinggal solat!!!=)..
salam..

pen off...

5 comments:

  1. im touched bebeh..
    huihui..
    i also been missing my oldies,
    mish all the sniors and my own batch,.
    mish mr.see..
    hahaha
    arrrggghhhh..
    nak rewind nak rewind.kuikui

    ReplyDelete
  2. hihi,,
    rindu2...
    nnti balek semula yerr kat skola..
    =P

    ReplyDelete
  3. samura tetap yg terbaik.
    forEVER

    ReplyDelete
  4. wuuu syahir:))
    semua itu bittersweet memories bagi ku:DD
    nway,, muka ko dah ala2 brother
    pasan tak??
    ekekeke~
    salam sahabat dari sarawak!

    ReplyDelete
  5. nice post la kur. :)

    best regards - athirah

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails