Sunday, 31 May 2009

Saksi sebanar.....

terdiam tatkala pertama kali mendengarnye...

editted here*
tetibe terfikir, mungkin ada saudara umat yg baru pertama kali mengetahui atau mendengar tentang ini,apa bait2 lirik cuba nak sampaikan,umm,pada hari perhitungan di padang mahsyar iaitu hari pabila semua amalan manusia dihitung tanpa terlepas satupun,pabila di tanya oleh Tuhan,apa yg dilakukan kamu semasa di dunianya, namun, tika itu, bukan mulut2 di sini yg menjawab,mereka terkunci rapat, bisu seribu bahasa melainkan anggota2 lain yg menjadi saksi sebenar..



ingatan tulus ikhlas tidak lain tidak bukan
utk hati yg paling dekat dengan mulut yg berbicara dan jari yg menaip ini..
dan saudara2ku yg lain jua..
=)

Friday, 29 May 2009

hakikat yg tersimpan...

ADA YANG KATA,
MATA YANG CANTIK ITU,


A: Rupa2nya hanya dapat melihat,
tidak dapat memandang,
B: Biar tak dapat memandang,
asalkan jangan pekak,
A: biarkan pekak, asalkan jangan buta,
sampaikan x nampak apa yg di cari,
B: biarkan x nampak apa yang di cari,
asalkan hidup ini x sunyi dan sepi,
A: biar hidup ini sunyi dan sepi,
Asalkan iman dihati tetap menemani….

Bumi x selalunya basah,
langit x selalunya cerah,
malam x selalu berubah,
pagi x selalu indah,
jiwa xkan selalu goyah,
hati xkan selalu gundah,
tiada kalam perlu dimadah,
pabila yg dicari,di mata jelasnya sudah,
aku hanya hamba biasa,
yg mendambakan kasih,
daripadanya ,pemilik semesta..
amin..

Thursday, 28 May 2009

pekse pekse pekse pekse....

dunno y but i feel like wanna type something here..
ya,,regarding my exams this week..
alhamdulillah,,
minggu yg pack da pon lepas..
histology, latin lang. , biology, anatomy...
tapi dlm byk2..
yg paling nikmat sekali dapat lepas perikse latin..
dgn mm galina..
time buat exam tu, cam nak tercabut jantung,,
fuh..first sem , half of my class kene pending ngn die..
(including me...)
its not that you got too many mistakes,
tapi tah lerr,,
tak tau nak cakap cam ne,,
even fizu yg salah satu pon x pasal2 kene repeat..
"good bye,, see you next time for your exam"
but this time,,,
fuh,, lepas dgn first attempt..
cam nak melompat aku time die nak sign credit book tu..
=D...
fizu, paul, naz, muruga, dev, sharon, sume kene buat balik,
but syukur sume lepas time 2nd try..
fizu menjerit kuat gile kat hall dpn class lepas pass..
hak3...sengal gile..
end of next week br ade paper lg,
physics+ biophysics..
finin2..
hihi..
insyaallah study kuat skit utk yg nih..
harap2 ok2 je sume..
da nak tido...
kurang tido lately..
(alasann~~~)
haha..

pen off..

Wednesday, 27 May 2009

merepek tol.. hihi(x de keje)

coppied from http://alm7moskva.blogspot.com/
(ketawe gak aku sowg2 bace karang2 nih..haih betol ke)

Bahasa Melayu (Kertas 2)

Tahun 4

Soalan 1

(Masa dicadangkan : 45 minit)

Anda diminta menulis sebuah karangan yang panjangnya tidak melebihi 180 patah perkataan.

Tulis sebuah karangan tentang Kemalangan Yang Pernah Saya Lihat.

  • Nama : ?
  • Tahun : Tahun 4
  • Mata Pelajaran : Bahasa Melayu (Kertas 2)
  • Tajuk Karangan : Kemalangan Yang Pernah Saya Lihat

Pagi itu pagi minggu. Cuaca cukup sejuk sehingga mencapai takat suhu beku. Sebab itu saya tidak mandi pagi sebab air kolah jadi air batu dan air paip tidak mahu keluar sebab beku di dalam batang paip. Pagi itu saya bersarapan dengan keluarga di dalam unggun api kerana tidak tahan sejuk.Selepas itu emak saya mengajak saya menemaninya ke pasar. Tetapi saya tidak mahu. Selepas emak menikam perut saya berkali-kali dengan garfu barulah saya bersetuju untuk mengikutnya.

Kami berjalan sejauh 120 kilometer kerana pasar itu letaknya 128 kilometer dari rumah.Lagi 8 kilometer nak sampai pasar saya ternampak sebuah lori kontena meluru dengan laju dari arah belakang. Dia melanggar emak saya. Emak saya tercampak ke dalam gaung. Dia menjerit “Adoi!”. Lepas itu emak saya naik semula dan mengejar lori tersebut. Saya pun turut berlari di belakang emak saya kerana takut emak saya melanggar lori itu pula. Pemandu lori itu nampak kami mengejarnya. Dia pun memecut lebih laju iaitu sama dengan kelajuan cahaya.

Kami pula terpaksa mengejar dengan lebih laju iaitu sama dengan dua kali ganda kelajuan cahaya. Emak saya dapat menerajang tayar depan lori itu. Lori itu terbabas dan melanggar pembahagi jalan lalu bertembung dengan sebuah feri. Feri itu terbelah dua. Penumpang feri itu yang seramai 100 orang semuanya mati. Pemandu feri itu sangat marah. Dia pun bertukar menjadi Ultraman dan memfire pemandu lori. Pemandu lori menekan butang khas di dalam lori dia..lori itu bertukar menjadi robot Transformer. Mereka bergaduh di udara. Emak saya tidak puas hati. Dia pun terus menyewa sebuah helikopter di Genting Highlands dan terus ke tempat kemalangan. Dia melanggar pemandu feri yang telah bertukar menjadi Ultraman itu. Pemandu feri itu terkejut dan terus bertukar menjadi pemandu feri semula lalu terhempas ke jalanraya. Pemandu feri itu pecah.


Pemandu lori sangat takut melihat kejadian itu. Dia meminta maaf dari emak saya. Dia menghulurkan tangan ingin bersalam. Tetapi emak saya masih marah. Dia menyendengkan helikopternya dan mengerat tangan pemandu lori itu dengan kipas helikopter. Pemandu lori itu menjerit “Adoi..!” dan jatuh ke bumi. Emak saya menghantar helikopter itu ke Genting Highlands. Bila dia balik ke tempat kejadian, dia terus memukul pemandu lori itu dengan beg tangannya sambil memarahi pemandu lori itu di dalam bahasa Inggeris. Pemandu lori itu tidak dapat menjawab sebab emak saya cakap orang putih. Lalu pemandu lori itu mati. Tidak lama kemudian kereta polis pun sampai.

Dia membuat lapuran ke ibu pejabatnya tentang kemalangan ngeri itu. Semua anggota polis di pejabat polis itu terperanjat lalu mati. Orang ramai mengerumuni tempat kejadian kerana ingin mengetahui apa yang telah terjadi. Polis yang bertugas cuba menyuraikan orang ramai dengan menggunakan pembesar suara. Orang ramai terperanjat dan semuanya mati.

Selepas itu emak saya mengajak saya ke pasar untuk mengelak lebih ramai lagi yang akan mati. Di pasar, emak saya menceritakan kejadian itu kepada penjual daging. Penjual daging dan peniaga-peniaga berhampiran yang mendengar cerita itu semuanya terkejut dan mati. Saya dan emak saya terus berlari balik ke rumah. Kerana terlalu penat sebaik saja sampai di rumah kami pun mati. Itulah kemalangan yang paling ngeri yang pernah saya lihat sebelum saya mati.

Saturday, 23 May 2009

SAMURA - a truly felicitous life there


salam..
23 may 2009..
sambil2 usha latin language utk final x brape lame lg,
usha2 brother apiz nyer blog,
a best bro i ever had,a teacher act,
but treated me not as a student, but more as a brother,
an elder brother of mine..i guess,,
masih dengan batik rasmi yg lama,
masih begitulah semangat cikgu2 di Samura mendidik dan menginsankan insan..
thankz bro dan cg2 semua..
sentuhan peribadi kalian kami kenang ..


soutul jihad..
yg dikenang lagi rindu..
maybe tu je yg mmpu dikate,
best sebb ade jandal? tapai? kaban, or lily aku pon x sure..
yg penting best la..=)
video
(marhaban & bekorban demi cinta)
(btw thankz bro 4 d video..i downloaded urs act..haha)


(gambar yg baru di add masuk)

wf Bro Apis yg makin kurus


spm results diteman cg noraini panot

rakyat jelata aspura yg hensem
x tau nape, malam2 yg sunyi,
buat aku tibe2terkenang kesatu tempat,
tempat yg sgt2 dirindu dan akan terus aku rindui,,,
juga oleh sahabat2 yg lain,
mulalah seorg demi seorang wajah2 redup
bermain2 dlm minda ini,
senyum pd waktu itu,
senda tawa dan gurau,
sungguh menjadi lipatan memori,
yg akan terus dibiar hidup dlm jiwa ini,
menjadi peneman dikala sepi,,
"weh mat sepi, jiwa2 la ko ni"
x pernah sesekali aku menidakkan kenyataan tu,,
kerna setiap kali,manusia juga perlu waktu utk bersendirian,
waktu utk berbicara pada diri sendiri,
waktu utk dia terus memahami hati nurani,
waktu utk biarkan fikiran kembali satu bersama hati
rindukan tika itu..
Gema Tanjung yg suka berkhidmathari terakhir persekolahan

semoge semua dalam kasih Allah sentiase ..=)
Uhibbuka Fillah..=)..


terima kasih Samura kerna mempertemukan kami dengan kehidupan..=)



pen off..

Friday, 22 May 2009

dedicated to yan zurki n raffles,,,haha


(sorry sebb quality audio x brape baik since ye live recorded=P Sabah- )

to yan,,
since da lame kat US tu,
u did told me dat wanna be a little bit b more patriotic kan??
haha..ish3..sedih x dapat be in msia b4 31st august..
huhu..nak denga lagu petriotik kunun..haha..
but seriously ur BM a bit kokak dow now..
better improve balik..
haha..baru abis spm kot..
x kan lerr da lupe..hihi..
btw balik july nih jgn bawak H1N1 sude..
=P

and to raffle,
lagu nih pon aku uploadkn utk ko gak,,
hihi..hope ko happy n puas atie yerr..
ko x igtkn yg mane satu nih??surely u knew..
denga lerr senyap2 sorg2,berangn2 time2 lampau..
haha..jgn nangis suda..mmg lgu nih best pon..
mixed well,,n harmony ye cam just perfect je..
for me la..hihi..=P

pray 4 me ,,
xm bersepah2..
kecut pale aku..
haha..
(fuh,, 2 in 1 post nih..mantap2..haha)
nak tido..4 days straight tido kol 2, n subo masuk kol 4..
but lepas subuh sambung la..=)
a bit crazy gak la life lately..
hihi..x pe2..one final month,,bole2..go kur2 go..
hihi
=)

pen off...

Sunday, 17 May 2009

pernah ke kite?


Pandangan mata selalu menipu
Pandangan akal selalu tersalah
Pandangan nafsu selalu melulu
Pandangan hati itu yang hakiki
Kalau hati itu bersih

Hati kalau terlalu bersih
Pandangannya kan menembusi hijab
Hati jika sudah bersih
Firasatnya tepat kehendak Allah
Tapi hati bila dikotori
Bisikannya bukan lagi kebenaran

Hati tempat jatuhnya pandangan Allah
Jasad lahir tumpuan manusia
Utamakanlah pandangan Allah
Daripada pandangan manusia,,

(hijjaz-mata hati)




Segumpal darah yg adanya dalam diri manusia,
jika baik ia, maka baiklah hidupnya,
dan jika buruk gumpalan itu,
maka??
wallahualam~

diri ini juga kadang2 lupa,,
selalu ke kite fikirkan,
brape kali dlam sehari kite bebetul igt pade Yg menciptakan,
pernahkah kita bebetul mensyukuri,
kepada Dia yang memberi pinjam nyawa yang ada dalam diri kita?
Pernahkah bebetul ucapan lahir dari hati untuk ‘alhamdulillah,
terima kasih Ya Allah,
kerana telah memberi peluang
untuk melalui hidup pada umurku yang ke… dengan baik.
Semoga iman dan amalku akan terus bertambah
dalam umurku yang ke…ini’.
Pernahkah?
Jarang sgt ke?
Atau maybe tak pernah sekali pun?
hanya diri sendiri yg mampu menjawabnya,

Renungan yg paling baik adalah renungan pada sekeping hati yg terlekat pade jasad pemiliknye


ingatan tulus ikhlas tidak lain tidak bukan
utk hati yg paling dekat dengan mulut yg berbicara dan jari yg menaip ini..
dan saudara2ku yg lain jua..
=)

pen off..

Saturday, 16 May 2009

abang baik??haha..fikir dlu..

talked to fuad..
hes having his AS exam now..
wish him al d best..
huhu..
go3 perd..
ure d best arr..haha..
13 point is it??
huhu no prob la..
insyaallah lepas je..
happy2 slaloo n jgn stress2 yer..
nnti amik aku k..


my debate partner..
haha..selalu gado ngn urul..
currently shes joining debate Piala PM 2009..
although dunno how shes doin there but
wish u all d best gak la rul yerr.
hihi..
spm tu jgn lupe..
dah dekat kan?
+ ure taking 11..
not dat simple ok..
believe me=)..



mur and fadzli too..
heard that u guys were doing fine in those latest examination..
hihi..
gambatte2..
=)
promise some hard rock cafe for u guys kan..
=D..and belanja2 tu nnti lain kire k..
wait 4 me..
hihi..



insyaallah..
im doin fine here too..
huhu..
weekend cam boring..
abg x kua memane pon..
tetbe tigt korg..
hihi..
=D..
jumpe nnti=)


happy family..
appreciate it more lepas nih..
sorry ye korg...
honestly i really did little to be u guys punye big bro..
huhu..
but its always never too late to be better kan..
(cakap cam x besalah..)
hihi..
miss2..
syukran ya Allah beri aku peluang memiliki semua ini..
aminn..


p/s: wish all my teachers 'Happy Teacher's Day.. those friends who are currently teaching can have this too..
hihi..
terima ksih semua..=)

salam

pen off..

Wednesday, 13 May 2009

sirih pulang ke??




depart pade: 17th jun 2009, 5.55 pm

estimated time untk saye arrive: 18th jun 2009, 2.15 pm...




tapi b4 dat 16th ade final genrl chem..
harap2 lepas, lulus sume2nyer..
tade masalah n dimudahkan segalanye..
aminn...
perlu ke countdown??
x pe la..
bia die datang sendiri,,
muahaha..
dah3..
sambong study2..
online plak..haih..
=P

Monday, 11 May 2009

wooaa..


this and next week,
gonna be busy,
nonono...
very busy kot..
preparing for zachot n final exam..
physics, bio,chem,
anatomy, histo, n not to 4get latin..

hopefully everything gonna be just fine,
gambatte2 kur2..
u can do it..
huhu..
face totally no problem n...

DAPAT BALIK UMAH SECEPAT MUNGKIN!!!!!!

haha..
35 days left..
huhu...
horre3...

p/s: to kelly...
sorry 4 u sebb kene balik lambat skit..
3 minggu tu kire lambat skit ke??
hihi..
cant b helped..
=P..
sorry ye..
(jahat la plak aku rase..)

pen off..

Friday, 8 May 2009

Happy Mother's Day ma=)

Ibu, wahai melodi yang paling kucintai,
wahai lagu yang selalu dendangkan,
Di setiap tempat selalu kuingat,
Dan akan terus-menerusku kusenandungkan,

Ibu, wahai ruhku dan kehidupanku,
wahai pesona dan kekuatanku,
datanglah di masa kini dan masa depanku,

Allah ta'ala telah mewasiatkanku,
dalam kepenuh teka-tekian dan dalam keterus-terangan,
Dengan kepatuhan atasmu dan pengabdian,

Namamu adalah hikayah di hatiku,
Cintamu menyuluhkan kepadaku jalan,
Dan ya Tuhan,
doaku menjaga Ibu..
(translated from 'Ummi' by Haddad Alwi)



Happy Mothers Day ma=)..
no cards nor chocolate orh..
=)hihi..
but abg nak cakap sgt terima kasih ma..
i also forgot,
how many time i even say i love u to u..
huhu..
gonna make it crystal clear here,,
love u ma..
hihi=)..
really3 miss u..
gonna be back soon..
happy selaloo k?=)
semoga Allah ditetapkan semuanye dlm sejahtera dan iman..
amin..
hihi..
take care there..
kirim salam semua..
=)..
salam..
caer..

(is this a letter??yes it is.=D)

Monday, 4 May 2009

syukran..

hari pekerja tahun lepas bukan lah hari yg begitu happy buat diri aku..
even tahun ini juga pagi hari itu skali lagi dipenuhi drama dunia..
cuma yg membezakannya ialah,
1 may 2009 aku sambut di bumi org lain..russia..
kalau tahun lepas, tarikh itu,hari khamis.. aku,intan dan femau tgh siap2 kemas barang dari UTP nak balik samura utk Majlis Anugerah Cemerlang Samura..sibuk mencarik tiket bas, dan akhirnye sampai jua aku ke maur,,

tahun ini pula agak lain ceritenye..jatuh pade hari jumaat..
hihi..
mungkin baru malam ini aku mampu menulis tentang ini,,
pagi itu,mungkin telah tertulis sejak awal lagi,"lebih baik ianya begini"..
cadangnye lepas subuh nak sambong tido..
huhu..
sebb bgn suboh kol 5, but akhirnye sume nyer seprti bertukar,
ketika kucapai phone yg de kat sebelah katil utk set jam balik sbb nak bgn kol 8,
(producer kate line nih x leh tulis)
somehow terus x tido sampai lerr siang ..hihi..

pagi tu actually dah ditetapkan dah, aktiviti asrama di kahov, 1 jam dari asrama kami,
Interusrah Day..
ramaikan??
hihi..
pagi yg awalnye aku mulekan dengan serba muram,agak diceriakn dengan aturan tuhan ini.. kami bawakkn nsi goreng je ngn sedikit biskut2 dan air2 as our group punye potluck..
sampai disane..
act org dah ramai pon berkumpul..
ramai juga muka2 yg aku kenal..
abang2..dr university lain..
sgt2 merubah segalanye..
nabil, naqib n me.
act hari itu bukan di khususkn unuk usrah..
tapi untuk berkumpul,
spend masa bersama2, main games, ade futsal, main tuju selipar cam budak kecik kan? but i bet it never been boring d whole day..penuh dengan tawa dan senyuman..
sehingga ketegangan dlm kotak fikiranku dilitupi sepenuhnya..

tuju selipar..=)
but b4 dat main bola dulu..=)
gol la tuh..
basketball pon ade gak..

waktu tu b4 main ,masih aku igt lagi bro naqib de cakap,
kadang2 kite fikir bende yg kite buat betul tapi sebenrnye tidak,
dan kadang2 bende yg mungkar itu lah yg kite igt betul sebb ianya dah jadi kebiasaan dlm hidupan seharian kite..garisan pemisah antara yg khilaf dan hak itu kelihatan pudar..dan harapannya adalah semoga sama2 garisan itu kita kembali jelaskan semula..
msih tertangkap lagi dlm fikiran aku sampai hari ini..
maa,, told u im smiling rite=)
alhamdulillah..
lastly we end up with lunch with those makann yg masing2 bawak..
sandwich tuna,telur,nasik goreng, salad, roti, kuih,pancakes, macam2 lagi la..
walau nampak sikit..
tapi sumepon dapat makan n kenyang..
buat aku terfikir..
ukhuwah yg bagaimana mengumpulkan kami di sini..
bersama2 berkongsi segalanya..
walau disertai 6th,5th,4th,3rd,2nd n of coz kami 1st year,
tapi semuanye seolah2 cam begitu lame kenal mesra..
kekitaan yg telah lama benar tidak aku rasakan..
doa mane leh lupe=)

sgt2 lah byk dan kenyang..
kami pon sume pergi bersiap2 n gi smayang kat masjid..
beramai2..embassy indonesia lerr yg kami semua tuju..
sebb situ khutbah dalam melayu..
paham2 gak lerr sebb asal rumpunan yg sama..
aku tahu sumenye tealah pon disuratkan..
time kasih pade pachy mengingatkan aku semula pada ketentuan qada' dan qadar..
im a lot happier now..thankz a lot buddy..=)
insyaallah..pasti ada hikmahnye..
hihi..
ikhwah

sorry im in d mood to upload byk2 photos..
credit to hazreen 4 those wonderful pieces..
actually esok cuti lagi..
selasa..hihi..
dok umah diam2..
bace buku anat..
circulatory system cam byk je..
ok?
arteries..
yezza..
go3..
terima kasih semua=)
syahir..

pen off..

Saturday, 2 May 2009

cuba mengisi jiwa yg kosong..

JANGAN MENGELUH….
Kita selalu bertanya…dan Al-Quran sudah menjawabnya…

KITA BERTANYA: KENAPA AKU DIUJI?
QURAN MENJAWAB
“Apakah manusia itu mengira bahawa mereka dibiarkan saja mengatakan,”Kami telah beriman.”(”I am full of faith to Allah”)sedangkan mereka tidak diuji?Dan sesungguhnya Kami telah menguji org2 yg sebelum mereka, maka sesungguhnya Allah mengetahui org2 yg benar dan sesungguhnya Dia mengetahui org2 yg dusta.”
-Surah Al-Ankabut ayat 2-3

KITA BERTANYA: KENAPA AKU TAK DAPAT APA YG AKU IDAM-IDAMKAN?
QURAN MENJAWAB
“Boleh jadi kamu membenci sesuatu padahal ia amat baik bagimu, dan boleh jadi pula kamu menyukai sesuatu, padahal ia amat buruk bagimu, Allah mengetahui sedang kamu tidak mengetahui.”
-Surah Al-Baqarah ayat 216

KITA BERTANYA: KENAPA UJIAN SEBERAT INI?
QURAN MENJAWAB
“Allah tidak membebani seseorang itu melainkan sesuai dengan kesanggupannya,”
-Surah Al-Baqarah ayat 286; Al-Haj ayat 78; At-Thalaq ayat 7

KITA BERTANYA: KENAPA RASA FRUST?
QURAN MENJAWAB
“Jgnlah kamu bersikap lemah. dan jgnlah pula kamu bersedih hati,padahal kamulah org2 yg paling tinggi darjatnya, jika kamu org2 yg beriman.”
-Surah Ali-Imran ayat 139

KITA BERTANYA: BAGAIMANA HARUS AKU MENGHADAPINYA?
QURAN MENJAWAB
“Dan mintalah pertolongan (kepada Allah) dengan dengan jalan sabar dan mengerjakan sembhyang; dan sesungguhnya sembahyang itu amatlah berat kecuali kepada orang-orang yang khusyuk.”
-Surah Al-Baqarah ayat 45

KITA BERTANYA: APA YANG AKU DAPAT DARIPADA SEMUA INI?
QURAN MENJAWAB
“Sesungguhnya Allah telah membeli dari org2 mu’min, baik diri mahu pun harta mereka dengan memberikan syurga untuk mereka…
-Surah At-Taubat ayat 111

KITA BERTANYA: KEPADA SIAPA AKU BERHARAP?
QURAN MENJAWAB
‘Cukuplah Allah bagiku,tidak ada Tuhan selain dariNya. Hanya kepadaNya aku bertawakkal.”
-Surah At-Taubat ayat 129

KITA BERKATA: AKU TAK DAPAT TAHAN!!!!!!
QURAN MENJAWAB
“……dan jgnlah kamu berputus asa dari rahmat Allah. Sesungguhnya tiada berputus asa dari rahmat Allah melainkan kaum yang kafir.”
-Surah Yusuf ayat 87

diadaptasi dari www.iluvislam.com
"menyayangi untuk memberi, bukan untuk menerima"...
(credit to abang afiq)

=)


picnic here..
alhamdulillah..
hari ini dapat juga kubutirkan senyuman..
x tau lah kuntuman2 itu manis ataupun x..
tapi aku tetap cuba..
and somehow it works..
sungguh maha adil si pencipta..
diambilnya satu, di berikan sesuatu..
i wish i could jump high up to d sky..
fizu,kak bello,naz,,A level's studnt xcept 4??
=)

tah lerr..

kami..
me n kuchai yg best..=)
balekk..


tido..
penat..=)

pen off..

Friday, 1 May 2009

.....

leh kate hari kesedihan yg melampau sgt2 leh wat kepale pening..
really2 serabut sekarang....
hopefully can comeout with better post dr nih dlm mase yg terdekat..
today i was late for anatomy class.
today i 4got to bring d cap during anatomy class..
today i loss my wallet..
today i got 4- for my russia language test..
today got flu..
and today, i loss something that i really hope it gonna be on my side for a very2 long time..people just dont get it..
easy to be said rite..
haha.. u lost it..
go and fine a new one la..
ape susa..
hahaha~~~
u always make it sounds so easy..
n i just dont understand y..
excruciate a lot..
but syahir kene saba ok..
everything definitely gonna be fine..
just to get through it gonna b a bit teribble and painful..
i just write this thing like theres nothing had happened..
syahir go3..
ure a good pretender...
when i really sad i smiles..
when i really relly sad i smiles and smiles..
what a piece of jerk..
when i said to u..
pretend theres noting happen this morning..
just make it looked really short n simple..nothing..
wanna aface it like an adult should face it..
teenager??mane ade gaye..
got another 2 hours..
b4 usrah..
ya tuhan,aku pasrah padamu..
kerna kaulah yg jauh memahami diri ini..
aminn..

pen off..
Related Posts with Thumbnails