Saturday, 25 April 2009

suke2..=)

somehow,
this weekend terase gak lerr kebuhsanannyerr..
ramai yg x de sebb gi sports carnival kat volgo..
im here..x join..
got something to be done..
so mostly, time2 aku habiskan bersama
dak2 708 yg lain..
huhu..
sungguh x produktif hari aku..
huhu..
bangun,laptop,masak,lepak,smayang,game,tido,bace skit,n lepak lagi..
bukan tiap2 hari la..
hari nih je..
haha..
sungguh4 lerr x produktif hari nih..(saya tegaskan sekali lagi disini..haha)
huhu..
hopefully tomorrow ill definitely gonna b better..
just now..
chant ngn mur..die dapat number 5 kuiz math..
sedih melampau..
haha..
xpe2 mur ek..
try lagi lain kali..
fadzli pon cool je tadi..
senyom melepek je..
haha..
makin tinggi gak aku tgk..
ma n abah smile as always too..
wuu...
rindu sumee...
fuadd.... nurul.. bik...
ah senang cite sume2 lah..
haha..
kat samura pon x cam nih..
mengade..
dah3..
cukop2..
hehe..
esok nak makan luaa...
seafood time..
gonna save some compartment in this gastr- for tomorrow..
nak makan banyak maa..
da lame x makan seafood ngn family..
dulu2..we always makan2 lua je..
asal balik cuti..
mesti makan lua..
huhu..
miss it damn much man..
for d first time in my whole life im gonna say this statement...
im homesick..
x de lah homesick sgt..
tapi nak jejakkn kaki kat no.31 undan 12 taman perling joho baru la..
haha...

pen off..

Thursday, 23 April 2009

blurr..

i really2 dunno how to xpress my feeling rite now..
even to define it correctly makes my head confuse..

now only i understood whats dat stage 3 really is..
hopefully everything gonna b fine..
aminn..
ya tuhanku,
sesungguhnye kaulah
yg lebih memahami jiwa hambamu ini..
aminn..

my immortal,

I'm so tired of being here
Suppressed by all my childish fears
And if you have to leave
I wish that you would just leave
'Cause your presence still lingers here
And it won't leave me alone

These wounds won't seem to heal
This pain is just too real
There's just too much that time cannot erase

When you cried I'd wipe away all of your tears
When you'd scream I'd fight away all of your fears
And I held your hand through all of these years
But you still have
All of me

You used to captivate me
By your resonating life
Now I'm bound by the life you've left behind
Your face it haunts
My once pleasant dreams
Your voice it chased away
All the sanity in me

I've tried so hard to tell myself that you're gone
But though you're still with me
I've been alone all along

Monday, 20 April 2009

renungan si buta...

kadang2 dlm hidup ini,
terhimpun masalah dan rintangan,
tapi diri ini kerap sekali goyah menongkahnya,

kadang2 dlm hidup ini,
tersirat seribu satu pengajaran,
tapi mata ini jarang sekali terlihatknnya,

kadang2 dlm hidup ini,
terselit nilai dan petunjuuk-NYA,
tapi jiwa ini jarang sekali merenungkannya,

kadang2 dlm hidup ini,
terhampar segala kasih dan sayang,
tapi hati ini kurang sekali mernghargainya.


kadang2 dlm hidup ini,
terlalulah banyaknya nikmat diberi..
tapi insan sepertiku jarang sekali mensyukurinya..

kadang2 dlm hidup ini,
terpaut sejarah2 lalu,
tapi akli ini jarang sekali mahu memikirkan..

dan
kadang2 dalam hidup ini,
tertanya2kah kita pada diri,
hakikat perjalanan hidup ini,
untuk apa kita kemari..
dan sudah bersediakan kita untuk kembali....

ingatan tulus ikhlas tidak lain tidak bukan
utk hati yg paling dekat dengan mulut yg berbicara dan jari yg menaip ini..
dan saudara2ku yg lain jua..
=)

nak tido..=)
pen off....

Saturday, 18 April 2009

people doin it and i just i dunno why..

this week,
we here gonna have a short break..
5 days off..
thankz to mr. hitler..
its quite dangerous out there..
so d msia gov had decided to let d student
stay in their respective hostel..
for d 5 day..
just to make sure everyone is safe..
i heard lately its not that bad..
but somehow papers n internet show something that need not to shown to d world..
something that keep on letting people think that
russia is still an unsafe place..
although i cant say that its totally wicked here..
we all just try to playsafe..
and never take d risk of doin something stupid..
jalan2 kat lua..
main2 kat taman..
play football kat padang..
nevaa for this week..
haha..
insyaallah everything gonna b ok..
aminn..
hihi..

Senyum Seindah Suria.mp3 - Special

allah akan mmbantu hamba2 yg mmbantu diri mereka..
at least that is something that i heard somewhere..
we try to avoid something bad..
after that, all we can do is rely on Allah..
since this week there is not gonna be any usrah conducted by abng faiq..
so huhu..cari lah ikhtiar sendiri yer..
hehe,,
semalam pergi umah unclu zul..
paly with his children..
6 sume sekali,,
along, angah, bang yang, achik, ateh, and adik..
haha..
kat umah uncle zul..



celebrate bufday angah sekali..(angah skandel ngn abg ae?huhu..bukan main lagi yerr..)


ateh merajuk...kobe kaco..haha


fenin2..haha
haha..
but best sgt2..
remind me kat cousin2 kecik2 kt msia..
haha..
and untie masak sedap..
serious sedap..
x tipoo la..
haha,,

da besar pon..
yg penting this thrusday,
anatomy once again..
exam
..this time it gonna be d endocrine system and lymphatic system of human body..
seems like it gonna be hundreds of pages need to be review..
haha..
insyaallah..
bole2..
ma kate ok je..
haha..
currently tibe2 termiss masakan kat umah..
waa.
i just cant wait to be back in malaysia..
haha..
not to say that im homesick..
just kindof feel like esting something cooked by mom..
haha..
asyik2 masak sendiri je..
x de feel betol la..
waaa...
miss2..
windu2..
haha.,
ape lerr tetibe sentimental lagi jiwang pagi2 bute nih..
haaih..
x de keje betol..
sebb saye cuti lame..
im happy here
and currently v happy with how d thing going this week
tiap2 hari bangung tido..
dengan fikiran yg lapang..
haha.. at least for this 5 day x payah travel jao2 nak gi kelas..
next week something interesting gonna happen..
haha..
nnti2 lah post bende tuh..
act my resent post is not that long..
just dat d way im creating d post make it look long and...
if i keep on typing this way,,
it gonna be even longer..
just cat help it..
sebb saye suke tulis cam nih..
haha..
so better stop dulu..
nnti2 lah kite cite panjang2..
haha..

b4 balik dr umah uncle..
cam hotel 5 star..
sewa sebulan 6500usd..
cam anyone out there imagine..
haha..
x tercapai akalku..haha..
rejeki maseng2..
huhu.. k lah..nak sambung wat keje yg berpekdah lebih skit..
daaa~~~


pen off...

Friday, 17 April 2009

waa.. to kak yaya n abg akhsar..haha

im gonna be an uncle..
just knew dat my cousin gonna have a baby later this year..
im d last person to know bout that in d family..
haha..x kesah,, saye tetap happy sgt3..=)
currently in london..
but somewhen around july will b back in msia..
but somehow seems like i'll not b there..
to c d baby coz im gonna b back here on d 26th august..
and d happy day gonna be on d 6TH SEPT..
waa..aku x de lagi kat situ..
manjang je lepas big2 event..haha
melepas lagi~~(lagu S.M Salim)
huahua...

ade anak buah?
someone calling me 'uncle'?
kene kasi dwet raye?
haha,,

x sampai masenye lagi utk aku fikir sume2 tuh..

p/s: congrate abg akhsar n kak yaya..
wish both of u all d best..
happy slaloo n take care always..

pen off..

Tuesday, 14 April 2009

.....(again)

today i feel like d biggest looser in dis whole universe...
dont ask me y coz i dowanna answer it..
shut up!!

when dreams comes b4 hard work..
when theres no one to scold u but urself..
when u face ur life lightly...
and when u dont know what ure actually want..

its not a bad thing to be in bad mood 4 sometimes i guess,..

dont worry about those statement coz im gonna b alright awhile later..

peace,.

Saturday, 11 April 2009

tuka pade xm mode..

next week pekse besa..
histo n physics..
sure x leh men2..
go3..bole2..
tapi malam nih nak gi makan lua plak..
haish..
spoil d mode betol arr..
haha..
x pe2..lepas tu kite study la kan..haha..
harap2 bole..
amin..=)

keh3

Friday, 10 April 2009

bola..

Thursday, 9 April 2009

geraammm....

jgn bace sebb nih cume satu lagi episod bosan yg blaku dlam idop aku hari ni...
entah lerr..

Haih,..khamis2..pekse yg sangat2 lerr x menyenangkan kepale aku..after all ok gak lerr...tadi pekse anatomy..topic respiratory n urogenital system...kami pon struggle lerr study2 bende2 tu sume..usha2 buku teks,usha2 atlas,usha2 video anat,usha nota sane, nota sini,
so malam td tido pon lewat skit lerr..bile tibe turn aku,aku pon masuk lerr tempat pekse tuh,


3 level utk exam nih,
pointing test,
MCQ test,
n oral test..

mcq lepas ngn senang..bile tibe time nak buat utk pointing test,
aku pon diri lerr sebelah sir aku tuh,namenyer sir Anatoly Ivans. tatkala budak2 kelas lain sume pointing da nak dekat 10-20 bende, dengan cg aku nih, die tanye 3 soklan je kat aku..lateral part of kidney, minor calyx ngn cervix...dari da nak dekat 100 pg tuh, die tanye 3 je..x cam panas plak aku..budak Svetlana pon pointing lebih 20 part, ni die kasi 3 je..frod tgk aku pointing gelak2 je..salah skit nnti sir buat muke..lepas abis turn aku,saje je aku try wat pointing sekali lagi,nak sedapkan hati..ade yg suke, ade yg sedih..macam2 la ekspresi muke yg aku leh tgk dlaam building anatomy pagi tadi..


den masuk plak part oral..sorang demi sorang name dak2 die panggil..kene gi depan die,cite2, lukis2, n xpain2..diorg pon jawab lerr kat depan..skeletopy, wall, border,margin, arise part, dan segale2 nye lerr ler..bile tibe turn aku je , die selambe skip gi name orang lain..mak aii..panas lagi aku tadi dalam kelas..n turn aku hanye tibe lepas sume org da abis..aku x tau pesal tapi tu yg jadi tadi..perasaan tgk seorg demi seorg menjawab soklan2 yg die kasi..ade yg dapat, ade yg x dapat jawab, sangat menyiksakan jiwa..wat hati aku yg da sedia kala kecik ni bertambah2 lerr kecik..takut gile..gelabah semacam..paul yg kat sebelah aku cube tenang2kn aku..but sebb aku da wat muke tanpa disedari kat die..haha..so die pon paham lerr aku tgk tensyen+bengang..

my first attempt was sux.. "Akhmed, explain to me about this part(malas nak sebut)"..arrghh shit..dlm hati aku..tu lerr plak part yg aku terlepas nak study..mmg super duper bangang lerr pade amad syahir..haih,, aku tergamam kejap x tau nak cakap ape..goreng2 skit2 ape yg igt..but still x cukup..selang beberape minit,pastu for my 2nd attempt baru lerr jalan dengan jayanye..dapat jawab sume..sume org da abis, die leh wat statement berbise plak kan.." Malaysia student is not very good" see this russian student do their control(test) work..dak2 russia tu sume da bangge gile je..
("huh, hampeh..same je sengal..tah2 lagi sengal lagi aku rase..")x cam menyirap plak die kate gitu kat depan class..cube nak membangge2kn bangse die..(or mungkin juga tu satu petunjuk utk diri berusaha lebih kuat..)lepas settle pekse, aku terus tutup sume buku, mintak die aku nak kua gi toilet..saje nak relaxkn kepale..

sometimes in oral test, its not that u dont know d answer but to spill it out in from of d teacher n class + student2 russia lagi ,mmg lerr susah..i admit it..for me la..budak2 lain aku x tau..

bukan lerr tujuan menulis sume2 nih nak menyalahkan nasib ataupon marahkn takdir, apatah lagi nak merintih atas segala yg berlaku tadi,
tapi sekadar ign berkongsi pengalamn..pelaja2 biase tahun pertama yg belaja di negara org..harap2 aku lebih tabah, lebih kuat dan lebih bersedia nak ngadap cabaran2 yg akan datang nih..

ade kala kite rase
"ish, org nih x study but apesal result die gempak semacam,"
"asal aku study, tapi cam susa nak masuk n x dapat result baik.."
"aku rase x patut orh budak tu dapat markah tinggi, bukannye bagus pon jawapan die"
tanpa disedari, kadang2 hati ini juga pernah berkata2 sedemikian..
seolah tidak redha dengan ketentuan illahi..
astaghfirullah..

rezeki dan ketentuan itu bukan pade kita nak mematutkannya..
sume da di tentukan yg maha Esa..
aku jugak x lari dari fitrah ini..kadang2 selalu juga aku terlupa tentang hakikat sebenar kehidupan,pembelajaran dan diri..selalu aku terhanyut memikirkan sedemikian pabila aku kandas dalam sesuatu dlm hidup ini,

just harap yg pabila tiap kali diri ini melakukan kesilapan,dia x lupa utk diingingatkan semla utk kembali bangun dan terus berjuang..
aminn..harap2ku terus tabah..
=)..

ingatan tulus ikhlas tidak lain tidak bukan
utk hati yg paling dekat dengan mulut yg berbicara dan jari yg menaip ini..
dan saudara2ku yg lain jua..

pen off...

Saturday, 4 April 2009

hahaha,,,pelik tapi benar..(kot)

(sila abaikan suara2 latar yang x berape nak memberangsangkan itu..)
haha..
aku pon x tau cam ne..
but tetibe dulu2 kat intec terigt plak..
zaman kanak2 riang ria ribena..
time kenal dak2 nih..
sume masing2 gile2 kepale..
sehingge lerr aku wat video nih..
haha..gile lerr..
real tuh..tadi mse usha2 gamba2 yg ade dlm lap top,,
tetibe je terjumpe..
haha..
but mmg kesengalan tahap terringgi lerr bende nih..
aku pon x tau.,
cam ne leh terfikir nak wat ..
trime ksih pade roomate2 aku atas idea gile nih..
qaiyum, frod, kobe, kumbang, pai, prem, balan, Y, sume2 lerr yg ade..

huhu..=)

posto2...

x tau pesal..
malam nih cam mood nak upload gamba byk2..
hihi..
x memasal..
but cam best je time2 boring nih..


ok lerr..aku start ngn gamba one of my fren kat sini..
classmate aku..
merangkap abang aku gak lerr kat sini sebb die 20 tahun da..

nih fizu.org panggil die jejake kesepian..
aku x tau nape..
but sedikit clue yg aku tau pasal bro aku yg sorg nih..
die dari kecik,
x reti kawan ngn perempuan..
name pon dak alam shah..
haha..but die sr aku yg best..
hihi..
wish fizu senang kawan ngn perempuan..=)


nih kobe n pai..
kobbe famour sebb rambut die stylo..
die bettah ngn aku sape leh balik msia x potong rambut..dr datang..
aku pon dengan relanye sahut lerr cabaran die..
haha..
but act aku mmg malas nak potong rambot pon..
hihi..
nampak cam dak jahat skit..
ngeh2..


nih adelah team futsal aku..
ZOMBI KAMPUNG PISANG namenye..
haha..
akhirnye name yg aku lobi menang..
haha..
menang ngn name yg frod lobi..
die nak name team..anakku bukan anakmu..
mane bole..
hahaha..




name die frodd..name die fuad actually..die pegang 3 bunga. but 2 je delivered..lagi satu layu di bilik.. di tepi tingkap.
haha...fuad die L..=p
satu kelas panggil die L*ser..
at least yg aku beli safely delivered to d person lerr..
although die tu kawan aku je..
haha..
tapi aku rase..
frod x de lerr L mane..
die je yg x nak..
hahaha..
wish fuad x l dan kandas lagi..
(kak bello ngn kak Radi pon support aku, frod..)


time nih b4 masuk pekse biology..
saje x de keje..
so saje je lerr men amik2 gamba..
panjang cacing yg aku pegang tuh..
act x de idea asal aku masuk kan gamba nih kat sini..
saje2..
hihi

.
nih asrama aku...
name die institute of russian language i.m pushkin..
hihi..hari2 ulang alik msuk kua dari sini lerr..
da jadi tempat first year dok since 6 tahun lepas da..
pak guard tu pon da kenal..
hehe..

nih la kawan2 aku..
yg same2 dok tinggal ngn aku kat sini..
kawan2 yg sanggup brade kat sisi time aku rase aku perlukan..
rasenye lerr..although baru lebih kurang setahun kenal diorg..
but da jadi sangt rapat.
.gelak2..
tensyen2..
marah2..
suke2..
sumenye pon same2..
harap2 everything will b just fine..
aminn..
=)
Related Posts with Thumbnails