Wednesday, 11 February 2009

best2 gi jenjalan..

i thought bosan if join dat conf. last week..from d v beginning sampai lerr ke hari yg last skali..luckily d last 2 days ade excursion..haha...
but malam b4 tu, ma sampai kan card,, haha..ma kate card ni sampai umah baru2 b4 ma nak fly..tarikh sampai 29 jan..aku just mampu tersenyum je bace..
trimas pade sape yg menhantarnye yerr..
jasamu dikenang..huhu..padahal kat card tu x tulis pon namenye.. just sign jer..haha..but rasenye saye tahu..haha..
esoknye gi lerr jenjalan ngn atie yg best..haha..


x de keje act..haha..

destinasi anda ialah bandar moscow..
first time denga akk tu kate moscow,,terus aku pikir,,
ape je yg aku dah tgk kat moscow nih sepnjang 5 bln aku de sini..
setahu saye..
bandar ni bosan..
ade bangunan2 yg base2.. n dipenuhi ngn org2 yg suke buat kerje sendiri..
walaupon ko terlangkar die ke pe..(believe me!!)
samapi aku pon pikir cam nak galakkn adik2 supaye jgn datang moscow kalau nak sambung study..
but everything seems cam jadi upside-down lepas aku gi bendalah nih..

sepanjnag 2 ari tu rombongn kitorg masuk tah berape byk cathedral aku pon x tahu..
bukan aku yg smayang lerr..just cam visit jer..
seriously sane sgt lawa2 lukisan2 kat dinding2, kubah n atap2 die..
nih actually cam first time aku masuk cathedral sepanjang idop aku..
sgt kagum ngn bende2 dlm tu..
tempat ibadat mereka2 yg begitu dekat dengan islam bila di susur sejarah2 yg di story oleh tourist guide tuh..we all gi ke red square gak..

adam abah, ma n me..=)

lawa kn ma abah abg amik..huhu(perasann)


jumaat malam tu ma story ngn aku nak sgt jumpe mmber2 aku kat sini..
although x de nada memakse or berkeras..but i think i knew my mom well gak kot...
huhu..
ma always like that,, jarang cakap straight,, maybe ma x nak aku rase terbeban sgt..
but surely im ok with it..abah ikot flow je..haha..thats small part of d sweetness of parents yg aku suke je bile fikir2 balik..(abg rase ma mbaca kot ni..haha)

so sabtu tu aku susun lerr plan ngn qaiyum, kobe, frod, kumbang, prem n pye jumpe kat masjid prospek mira, sebb situ pon de tempat makan yg best kat moscow ni..=)..punye lerr lame kitorg tunggu dak2 ni sampai.. ade lerr 40 minit gak..
aku dah paham noh da ngn dak2 nih..but parent aku nak gak kua awal..so aku layan je lerr..since cam da dpt agak gak bende2 gitu nak jadi,aku pon bawak lerr ma n abah gi beli2 adiah n cam gift shop gak lerr..
last2 next 1jam 30 selepas tu akhirnye dpat gak jumpe dak2 705 nih..
haih..since ma cam x dpt nak masakkn utk kitorg makan2 besa, so ma n abah plan bawak makan lua jerr yg d best plan..





masjid prospek mira..

lepas tu dak2 ni temankn ma n abah gi Arbat Street,, shopping lg.. satu yg sempat aku belikn is untuk fuad,, haha..martreoshka bentuk chelsea player with terry yg paling besa, bukak lg de lampard n sebagainye ..
tawar punye tawar dapat gak 6oo roubles, dr 1800 roubles..thats to prem sebb kate ngn akk yg jual tuh,, kalau kasi 600 roubles, die kasi satu kiss n tinggalkn telefon number skali..haha..last2 x kasi ape pon..hak3
prem mmg gile2 skit..but die baik..
charming lerr katenye..(bluek)haha..

Arbat Street

pastu abis lerr satau lagi hari ma n abah kat sini..
n d final day was kinda sad abit ..
haha..cam sedih je aku rase..
flight kol 7 ptg, but since app kene check out kool 12, so aku kene hantar ma n abah abit early lerr..haha..cam biase lerr,, b4 bpisah slalunye abah n ma akan kasi kate2 semangat n amanat diorg dlu..huhu..even since kat samura pon abah n ma slalu dah cakap nih kalau anta perd ngn aku balik skola,,'jgn tinggal smayang','study rerajin' jgn suke2 sgt' etc.....although aku da slalu denga dah bende nih..
but tiap2 kali denga those words from ma n abah buat aku igt balik spe diri aku...n keep my feet back on d ground..seems like new motivation n semangat baru orh..huhu..



den lepas tgk ma n abah balik ikut train ke airport,, aku pon balik lerr ke asrama aku balik..
huhu.. dats d end of my 1week fairy tale..haha..pulak tu sampai2 kat umah kol 1 ptg, sume roomates aku gi jalan umah Uncle Zul pulak,, sengal ,, balik malam, sume dah makan dinner...aku?? haha..meggi kan ade.. time kasih Ashan sebb jual meggi..
trimas gak yg tersangt2 pade ma n abah coz lawat abg kat sini..nurul asyik sembang je tanye bile ca'er nak balik ..huhu..
4 bulan je lg..pastu saye balik lerr cik nurul oit..


good luck k spm..mur pon sme gak..call russia x pasal2 tanye leh main rugby ke x..
gilos..haha..pandai2 lerr settle ngn abah..haha.. n ali.. good luck too kat skolah sane...fuad, study leklok..klu x lepas x fly dow..baik jgn men2 sgt..abah kate klu dah stable kat sane,, leh gak abah n ma gi sane plak..aku try lerr join skali.. x de lerr jao sgt dr sini pon..haha..

SKALI LG SY ULANG BAHAWA SA NYE SAYE DAH X SABAR2 NAK BALIK MSIA..HAHA..KAMI PON SEDANG PLAN NAK PEGI MANE SUMMER NIH,, HAHA..(sem 2 pon x abis lagi da fikir nak summer vacation..gile)..

2 comments:

  1. panjang
    nak
    mampos
    ulasan
    kau
    haha

    ReplyDelete
  2. hahaha...act byk space, pic, n enter disamping font yg besa..haha(kalis2)

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails