Tuesday, 1 November 2011

just a guy next door..




just a guy next door
what a title la..apapun alhamdulillah..masih ak bernafas hari ni..mudah2an nafas itu dalam iman..  semalam dapat kredit untuk mid sem neurology..lepas semuanye n dapat zachut.. tumpuan teralih pade next war pula..on this saturday, sabtu atau orang russian panggil суботта..final topography anatomy in russian ..yg sesetengah senior kate once ko lepas topan ni,seolah2 ko dah grad blaja la..kate diorg..ak x tau.. but i doubt that.since yesterday also was a day when some of my friend took their ophtalmology final..and  there were 7 of them who were a lil bit unlucky to make it till the end.. sebab nye tersangkut di mcq part.. im pretty sure if they can pass the mcq..they will surely make it during the oral part..insyaAllah.. doakan sahabat ni lepas hingga ke akhirnye nanti..i.A

lagi berita dari moscow russia..hehe..dah lama x update blog..maaf atas ke tidaksempatan ni..=P.. i get a skype call from 1 of my bestfriend in UK early in d morning last sunday asking about day light saving" huhu.. lepas terang n explaination dr bro 4th year ni.. i checked my phone n the day light saving time was automatically changed..almaklum..semenjak 2 menjak dengan phone yg a lil bit canggih ni, pak cik macam kejutan budaya sikit lah..so sorry for that (x masal-masal seyy)hehe.. x pe abaikan.. tapi rupe2nye sepandai2 phone ni pon.. ade salah nyer..sebab ape? sebabpresident of russian federation decide utk tidak lagi ikut day light saving ni.. so x de la tambah 1 jam or tolak 1 jam lagi lepas ni.. sounds nice rite..
we do keep in touch bergelak tawa di alam maya x kire ade day light saving ke x....^^
sekarang pun subuh dah dlm pkul 7 n 8 lebih waktu ak keluar ruma hari ni..subuh pun x abis lagi.. mmg akan dibayangkan la macam mana waktu tgh tgh winter bulan 12nanti..subuh waktu tu masuk pukul 8.. and diri plak kene gerak  seawal 7 pg untuk ke kelas OnG yg agak jauh .. huhu..pengalaman baru yg surely mencabar kesabaran n ketahanan fizikal dan mental.. keh3..rase sikit cam ne orang toreh getah keluar b4 subuh cari rezeki.. ni makan minum dah diberi.. tinggal belajar aje tu pon malas..haha.. teringat dulu kata2 arwah pak tok (note that its not pak to my atok) its basically my grandfather which i love n respect most.. guru besar sekolah agama di air baloi,pontian..he did adviced and always give moral support n kate2 yg agak tajam n terkesan sampai ke lubuk hati paling dalam lah klu kate org jiwang ni..cewah..hehe  just like the 1 i stated above.. being told when i was in my standard 2 / 8 years old / berhingus hijau lagi..berbirat hati beb.. mudah2an Allah tempatkan beliau di kalangan hamba 2 nye yg diaayangi dan diredhai..


bangga jadi cucu nye.. tapi ade nasyid kate iman tu x dapat diwarisi kan.. so hebat manepon pak kite, alim mane pon tok wan kite.. tp kubur tu masing2 brader.. astaghfirullah..ampuni dosa yg telah ak lakukan dan yg belum ak perlakukan.. jauhnye diri denganneraca kesolehan Allah.. x de makne kalau seorg tu di judge dari neraca pandanganmanusia ..sebab penanda aras tu pun dah lain.. not really sure if u gonna understandwhat i said , but insyaAllah i myself understand clearly every single word i typed rite now here in front of my classroom for economy study..waiting for the teacher to come and hear my lame presentation regarding economy of malaysia and health planning..and nak balik tido on tuesday morning yg mendung n hujan ni..what ever it is, i just wanna state that never ever judge me base on my writing.. writing good and soleh things doesnt secubit pon make u a good or soleh guy.. cume kongsi yang dicari ,redhaNya yang dipinta...manusia biase nih in dhouse..so just dont exaggerate things ok je kan?^^.. hehe kan dah ter emo sikit..=P..

macam kelas pendidikan seni + bahasa russia + kelas multi tasking + kelas tahan cuak

mudahan kau tolong ingatkan aku untuk ingatkan kamu.. title utk blog 1 of my bestfriend which i find mendalam sgt makne nyer..doakan sekali k utk final topan hari sabtu ni..sejujur nye cuak ni..topan oh topan.. subjek yg best tapi sebab die dalam russian, so cam agak menyulitkan sikit.. people did call gue yg rock ni nerd la, skema la, .. beb ,, try to sit for this n go attend class everyday for 4 hours with tests ahead on each and every day for the whole month, and jawab final.. anatomy in 1 month?? how cool is that.. + in russian?? fuh3.. redha dan ikhlaskan hari.. sekarang ni my turn, so smile n go along with them syahir.. insyaAllah ada jalan nya~~ bak kate Maher Zain.. ..  huhu (padahal dah end of cycle pon, dah selamat dapat zachut da.. tinggal sit for final je.. tu pon nak drama lagi kan..haha)
my best teacher in russia so far came from topan.. byk weh die tanye..berpeluh nak menjawab..
sorry jugak for this very long post.. sekali lagi penat baca .. masih ade satu post tertunggak tentang praktikel part 2  kan.. nanti lepas.selesai semuanye akan kongsi kan lagi lah ye.. for now i guess this is it.. jage diri, jaga hati.. insyaAllah..
thankz to beeline jugak sebab sediakan perkhidmatan 3G ni so dat keluar satu post live dari kelas econ ni.. and for a post yg full with words without a single photos n pictures.. sorry for that..gonna update them when i hv d chance n d will to do..huhu.
fenomena ketike bersame..-__-..lagi gamba lompat huhu
tak care semua..mudahan hari syahir today ni lebih baik dari semalam dan hari sebelumnye..
juga untuk kalian juga.. insyaAllah..

p/s :looking forward on fuad, fadzli n mur's photos k..dah nak cuti n balik msia kan..
dok umah elok2 teman abah n ma.. and activity2 korang yg lain jugak.. and as for nurul..heard that buat bakso semalam.. mmg bakso cinta la kak eh..da lerr latar tempat danmasyarakat sama gitu you..hehe..hv fun with your 2nd.year thers.. x de hal la.. baik2saja bak kate bik Ernie ..huahuahua..^^

yeah, and 1 last thing, ma pesan awal2 bulan zulhijjah ni, mangkuk tingkat kan amalan sunat, and 9 zulhijjah hari Arafah nanti try la pose kalau mampu(sabtu jugak hari final ni..huu)..boleh2 insyaAllah...ingat tadi, kubo lain2..^^


pen off..

1 comment:

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails